FAQ

  

Este Terra Wash eficient în îndepărtarea murdăriei și a petelor?

Da. Teste realizate în laboratoarele independente japonezilor de la Hitachi Chemical Techno Service Co. Ltd demonstrează că Terra Wash+Mg este la fel de eficient precum detergentul lichid în descompunerea murdăriei și a sebumului.

Cum miros rufele după ce au fost spălate cu Terra Wash+Mg?

Terra Wash+Mg nu conține agenți de parfumare. Așadar, rufele spălate cu Terra Wash+Mg nu vor avea niciun alt miros în afara unuia discret, de prospețime.

Este Terra Wash+Mg 100% natural?

Da, Terra Wash+Mg nu conține substanțe chimice sintetice. Majoritatea detergenților așa-zis „naturali” de pe piață conțin de fapt diverși agenți chimici și numeroase ingrediente înscrise pe etichetă, cu denumiri confuze, pe care oamenii nu pot sau nu știu să le verifice. Terra Wash+Mg conține un singur ingredient, care poate fi cu ușurință identificat și verificat: magneziu purificat.

Este Terra Wash+Mg recomandat persoanelor cu piele sensibilă sau care suferă de diferite afecțiuni ale pielii?

Bineînțeles. După cum am mai spus, Terra Wash+Mg nu conține niciun fel de substanțe chimice, este 100% non-toxic și poate fi folosit cu încredere de către persoanele cu piele sensibilă sau care suferă de afecțiuni ale pielii. În plus, un detaliu deosebit de important pentru cei cu pielea sensibilă: are puternice proprietăți antibacteriene, ceea ce înseamnă că hainele rămân cu adevărat curate un timp îndelungat după ce au fost spălate cu Terra Wash+Mg.

Pot folosi detergent sau săpun împreună cu Terra Wash+Mg?

Deși nu este necesar să folosiți detergent și vă recomandăm să evitați acest lucru din considerente ecologice, puteți face asta fără nicio problemă. Dacă doriți să folosiți detergent împreună cu Terra Wash+Mg, este preferabil să reduceți cantitatea de detergent pe care o folosiți în mod normal, în primul rând pentru că împreună cu magneziul purificat, chiar și o cantitate minimă de detergent devine mai puternică. Iar în al doilea rând, acesta este și scopul Terra Wash+Mg: să reducem, printr-o modalitate sănătoasă, cantitatea de detergenți chimici pentru a proteja mediul, oferind hainelor aceeași îngrijire. ATENȚIE însă: NU FOLOSIȚI DETERGENȚI PE BAZĂ DE CLOR alături de Terra Wash+Mg.

Este posibil ca Terra Wash+Mg să deterioreze hainele și țesăturile?

Terra Wash+Mg nu deteriorează țesăturile. Produsul nostru este 100% natural, nu conține ingrediente toxice sau de sinteză și protejează culorile și țesăturile, lăsându-le moi după spălare. Îl puteți folosi cu încredere chiar și pe cele mai pretențioase materiale, cum ar fi, spre exemplu, bumbacul organic.

Poate Terra Wash+Mg să îndepărteze petele persistente sau să albească hainele?

spre deosebire de detergenții tradiționali, Terra Wash+Mg nu conține agenți chimici de înălbire. Pentru petele dificile, este recomandată o spălare parțială în prealabil sau aplicarea direct pe murdăria din țesătură a unui detergent special pentru îndepărtarea petelor, mai ales în cazul rufelor albe. Puteți, de asemenea, să folosiți percarbonat de sodiu împreună cu Terra Wash+Mg, pentru a-i crește eficiența și a-l ajuta să acționeze mai bine asupra petelor dificile. Percarbonatul de sodiu este o alternativă economică și prietenoasă cu mediul, fiind folosit ca ingredient activ în majoritatea soluțiilor de înălbire naturale pe care le puteți găsi în comerț. Iată cum acționează Terra Wash+Mg împreună cu percarbonatul de sodiu asupra petelor dificile și persistente: https://www.facebook.com/2352137528405625/videos/441763573172709/

Terra Wash+Mg chiar funcționează fără spumă?

Da, Terra Wash+Mg nu face spumă în timpul spălării, nefiind necesară clătirea. Hainele astfel spălate sunt la fel de curate precum cele spălate cu detergenții tradiționali și supuse ciclurilor repetate de clătire, însă dumneavoastră economisiți astfel apă și energie.

Cât timp durează până când Terra Wash+Mg va ridica pH-ul apei la 10.5?

În jur de 20-30 minute, în funcție de cantitatea de apă pe care o folosește mașina dumneavoastră. Cu cât este mai puțină apă, cu atât nivelul pH-ului va crește mai repede. Creșterea pH-ului începe imediat ce Terra Wash+Mg intră în contact cu apa, însă pentru o spălare eficientă, acesta trebuie să ajungă la 10.5. De aceea, se recomandă cicluri de spălare mai lungi de 20 de minute.

Terra Wash+Mg poate fi folosit și în apă caldă, și în apă rece?

Da, poate fi folosit indiferent de temperatura apei pe care o preferați. Apa fierbinte poate fi mai eficientă atunci când aveți de îndepărtat pete dificile, însă apa rece este o alternativă mai convenabilă pentru mediu. În plus, în majoritatea cazurilor, nici nu este nevoie să folosiți apă caldă: pentru hainele purtate zi de zi și nivelul obișnuit de „murdărie”, este suficient să adăugați Terra Wash+Mg în apă rece, pentru a obține haine curate, cu miros proaspăt.

Este nevoie de ciclul de clătire atunci când folosesc Terra Wash+Mg?

Nu, nu este nevoie, pentru că Terra Wash+Mg nu face spumă și nu lasă în urmă reziduuri chimice sau dâre de detergent/săpun. Puteți renunța fără griji la ciclurile de clătire atunci când spălați cu Terra Wash+Mg, economisind timp și apă.

Hainele spălate cu Terra Wash+Mg își vor păstra culoarea?

Da, Terra Wash+Mg lasă culorile și țesăturile intacte, deoarece nu conține agenți de înălbire.

În ce fel de apă poate fi folosit Terra Wash+Mg- cu duritate mică sau mare?

Terra Wash+Mg este la fel de eficient și în apa dură, și în cea cu duritate mică sau medie.

Pot folosi balsam de rufe împreună cu Terra Wash+Mg?

Da, puteți folosi și balsam de rufe. Totuși, este posibil ca parfumul său să nu se simtă la fel de puternic după spălare, datorită proprietății Terra Wash+Mg de a elimina mirosurile din țesătura hainelor.

Pot folosi înălbitor de rufe împreună cu Terra Wash+Mg?

Da, puteți folosi înălbitor de rufe, ÎNSĂ NU ÎNĂLBITORI PE BAZĂ DE CLOR. Înălbitorul pe bază de oxigen activ funcționează cel mai bine în combinație cu Terra Wash+Mg.

Pot folosi Terra Wash+Mg în mașinile de spălat din spălătoriile publice?

Sigur că da, însă aveți grijă: mașinile de spălat din spălătoriile publice pot avea mult mai mult mucegai decât mașina dumneavoastră, din cauza spălărilor repetate. Având în vedere că Terra Wash+Mg curăță și mașina de spălat, nu numai hainele, este posibil ca acest mucegai să se amestece cu hainele în timpul spălării și să se depună în țesături.

Terra Wash+Mg poate fi folosit și pentru țesăturile delicate?

Da, poate fi folosit fără probleme. Cu toate acestea, de cele mai multe ori este recomandat să spălăm de mână hainele din materiale sensibile și pretențioase, precum mătasea și lâna, pentru a păstra forma și consistența materialului.

Va scădea nivelul pH-ului apei pe măsură ce folosesc mai des Terra Wash+Mg?

Nu, nu există, practic, nicio schimbare în nivelul pH-ului apei.

Pot folosi Terra Wash+Mg de trei ori pe zi, spre exemplu? Îl pot folosi pentru spălări consecutive?

Da, puteți folosi Terra Wash+Mg pentru spălări consecutive. Efectele rămân aceleași, indiferent de câte ori alegeți să spălați în aceeași zi. Pot fi 3 spălări în aceeași zi, sau mai multe spălări consecutive, nu contează.

Pot folosi Terra Wash+Mg în timpul ciclului de uscare?

Terra Wash+Mg poate fi lăsat în mașina de spălat în timpul ciclului de uscare, în cazul în care mașina dumneavoastră are această opțiune, fără a cauza probleme și fără să-i fie afectate proprietățile de curățare. Totuși, vă recomandăm să nu lăsați săculețul în mașină în timpul ciclului de uscare, deoarece acesta va duce la deteriorarea materialului din care este confecționat săculețul mult mai repede decât dacă îl lăsați să se usuce natural.

Dacă se întâmplă să uit Terra Wash+Mg în mașina de spălat înainte de începerea ciclului de uscare, sunt șanse să se reducă proprietățile de curățare ale produsului sau va fi acesta afectat în vreun fel?

Nu, proprietățile sale de curățare nu vor fi reduse, iar produsul în sine nu va avea de suferit. Atenție totuși la săculețul în care se află biluțele de magneziu: materialul acestuia se poate uza mai repede dacă îl lăsați în mod repetat în mașina de spălat în timpul ciclului de uscare.

Mi se întâmplă des să uit să scot Terra Wash+Mg din mașina de spălat după un ciclu de spălare și să îl las acolo peste noapte. Există riscul de a strica mașina de spălat sau de a diminua puterea de curățare a Terra Wash+Mg?

Nu, acest lucru nu va avea nicio consecință asupra mașinii de spălat. Totuși, lăsând Terra Wash+Mg prea mult timp într-un mediu umed, precum cuva mașinii după un ciclu de spălare, va continua procesul de oxidare într-un mod care nu este necesar. Acest lucru va duce la reducerea proprietăților sale și la scurtarea vieții produsului, așadar vă recomandăm să îl scoateți din mașina de spălat și să îl lăsați să se usuce natural, într-un loc bine aerisit.

Afirmați că Terra Wash+Mg este eficient și în curățarea mașinii de spălat, descompunând și eliminând mucegaiul din interior. Sunt șanse ca acest mucegai să se depună pe haine în timpul spălării?

Terra Wash+Mg elimină mucegaiul, nu îl topește. Din această cauză, există posibilitatea ca acesta să se amestece cu hainele în timpul ciclului de spălare. Astfel, vă recomandăm să folosiți Terra Wash+Mg în mașina goală, în cadrul unui ciclu de prespălare, pentru a vă asigura că aceasta este curată înainte să introduceți prima încărcătură de rufe. Cum să pregătiți mașina de spălat înainte de prima spălare cu Terra Wash+Mg: Introduceți Terra Wash+Mg în mașina de spălat goală și lăsați-o să treacă printr-un întreg ciclu de spălare. Dacă încă observați murdărie în cuva mașinii, adăugați bicarbonat de sodiu și lăsați să acționeze timp de o oră.

Cum voi ști că am nevoie de un nou săculeț Terra Wash+Mg?

Vă puteți da seama de acest lucru cântărind săculețul. Dacă a ajuns la 70-80 g, atunci este cazul să îl înlocuiți cu unul nou. La început, greutatea produsului este de aproximativ 110 g, iar aceasta scade treptat pe măsură ce magneziul se dizolvă în cadrul procesului de spălare. Deși Terra Wash+Mg continuă să funcționeze chiar și atunci când greutatea săculețului scade sub 70-80 g, puterea sa de curățare va avea de suferit, deoarece calitatea spălării depinde de cantitatea de magneziu disponibilă.

După ce am folosit Terra Wash+Mg o perioadă, mi se pare că puterea sa de curățare a scăzut sau a dispărut cu totul. Care ar putea fi motivele?

În primul rând, cântăriți săculețul de Terra Wash+Mg și verificați dacă greutatea sa depășește 70-80 g. Dacă nu depășește această greutate, înseamnă că a fost folosit suficient și că este momentul să îl înlocuiți cu unul nou. Dacă nu sunt probleme legate de greutatea săculețului, atunci este posibil ca peleții de magneziu să fie mai oxidați decât ar fi normal. Pentru a îndepărta pelicula care oxidează biluțele de magneziu, pregătiți un castronel cu oțet alb în care să înmuiați săculețul de Terra Wash+Mg. Cufundați săculețul în castronel și lăsați oțetul să acționeze timp de 5 minute. La sfârșit, clătiți bine cu apă caldă. Deoarece oțetul rămas pe peleți poate face ca magneziul să se consume mai repede, așa că asigurați-vă că ați clătit corespunzător produsul, apoi el va fi gata pentru a fi utilizat din nou. Un alt motiv pentru funcționarea improprie a Terra Wash+Mg este faptul că nu l-ați scos din mașină imediat după încheierea ciclului de spălare. Ținut în mediu umed, magneziul este supus în continuu unui proces de oxidare inutil, care îi diminuează proprietățile și îi scurtează viața. De aceea, vă recomandăm să uscați săculețul după fiecare utilizare.

Ce ar trebui să fac cu Terra Wash+Mg după cele 365 de spălări?

Puteți folosi produsul vechi împreună cu cel nou, având în vedere că o cantitate suplimentară de magneziu crește eficiența spălărilor și are o putere de curățare mai mare. Puteți, de asemenea, să biluțele de magneziu în pământ, fie în grădină, fie direct în ghivecele sau jardinierele din casă, pentru a îmbogăți solul în care cresc și se dezvoltă plantele dumneavoastră.

Pot folosi Terra Wash+Mg în mașini de spălat cu încărcare verticală, încărcare frontală sau HE (high efficiency)?

Da, puteți. Terra Wash+Mg poate fi folosit în orice tip de mașină de spălat.

Este posibil ca Terra Wash+Mg să deterioreze senzorii sau tamburul unei mașini de spălat HE (high efficiency)?

Nu, nu există acest risc. Terra Wash+Mg rezistă ciclurilor de stoarcere cu centrifugare mare, putând fi folosit în siguranță chiar și în mașinile de spălat high efficiency.

Este posibil ca apa rezultată în urma spălării cu Terra Wash+Mg să afecteze sistemul septic ?

Nu, nu este posibil, deoarece Terra Wash+Mg nu lasă nicio urmă de chimicale, nu face spumă și nu lasă reziduuri de detergent sau de săpun. Apa rezultată în urma spălării este curată și sigură, neafectând în niciun fel componentele mașinii de spălat. Mai mult, recomandăm, în cazul în care acest lucru este posibil, să folosiți această apă în agricultură sau pentru plantele dumneavoastră, întrucât magneziul din ea poate îmbunătăți proprietățile solului și poate ajuta la creșterea sănătoasă a plantelor.

Pe Wikipedia și pe multe alte site-uri de pe internet, există plângeri legate de eficiența și siguranța unor alternative la detergenții tradiționali bazate pe biluțe ceramice. Este Terra Wash+Mg un astfel de produs?

Nu, Terra Wash+Mg este fundamental diferit față de acele produse. Terra Wash+Mg se bazează pe biluțe din magneziu înalt purificat, nu pe biluțe ceramice, iar eficiența sa este confirmată de o mulțime de teste realizate în laboratoarele independente din Japonia.