Cum știu dacă detergentul de rufe îmi afectează pielea?

Terra Wash
31-08-2020
0 comentarii

Nu putem să negăm: am fi mai mult sau mai puțin pierduți fără detergentul pentru rufe. Ne face hainele albe să strălucească și ne ajută să scăpăm de petele încăpățânate din țesătură. 

Și totuși, în ultimul deceniu, am asistat la o preocupare din ce în ce mai mare cu privire la anumite produse de uz casnic, cum ar fi detergenții, datorită concentrației mari de substanțe chimice dure pe care le conțin și a modului în care acestea pot pune în pericol sănătatea oamenilor. 

O problemă comună când vine vorba de detergent este capacitatea sa de a declanșa reacții adverse ale pielii și afecțiuni precum dermatita de contact, care sunt cauzate atunci când pielea este expusă unei substanțe străine cu care nu este de acord.

Deci, care este mai exact problema cu detergentul și cum poți determina dacă face mai mult rău decât bine? Am apelat la experți pentru a afla mai multe, iar în acest articol vom privi detergentul de rufe dintr-o perspectivă obiectivă.

Cum poate detergentul să afecteze negativ pielea?

Adevărul este că mulți detergenți conțin substanțe chimice toxice (cum ar fi 1,4-dioxan, un potențial cancerigen), conservanți, parfumuri și coloranți artificiali. Toate acestea pot afecta pielea, potrivit experților în domeniu. 

Este valabil mai ales pentru cei care au un istoric de eczeme sau alergii ale pielii, mai ales dacă persoanele afectate folosesc detergent în exces sau își spală hainele foarte des. 

Folosirea exagerată a detergentului poate duce la impregnarea acestuia între fibrele țesăturii și, ulterior, poate intra în contact direct cu pielea în timp este purtată îmbrăcămintea. În condițiile în care avem o mașină de spălat modernă, este important să ne asigurăm că folosim întocmai cantitatea recomandată, chiar dacă poate suntem tentați să punem mai mult.

Ca să ne dăm seama dacă într-adevăr avem o reacție la detergent, aceasta se va prezenta de obicei sub forma unei erupții asemănătoare a eczemelor. Pielea, apoi, tinde să devină uscată, roșie, avem mâncărimi și observăm aspectul de solzi, ca la eczemă.

Cum pot determina dacă detergetul este vinovatul?

Nu există nimic mai frustrant decât o reacție alergică ce nu poate fi explicată. Șansele sunt ca dacă dezvoltați o erupție cutanată aleatorie, să aveți în vedere alimentele pe care le-ați ingerat, băuturile pe care le-ați consumat și produsele pentru îngrijirea pielii pe care le-ați aplicat pe față. Și asta este exact ceea ce ar trebui să faceți, mai ales dacă recent v-ați abătut de la rutina dumneavoastră obișnuită în orice fel - de exemplu, dacă ați experimentat o bucătărie nouă sau ați încercat o cremă de noapte diferită.

După ce ați eliminat din ecuație factorii menționați, este timpul să vă puneți întrebări și mai detaliate. Pentru început, ar trebui să se ia în considerare locația erupției. Dacă erupția este prezentă pe o parte a feței și dormiți, în general, pe aceea parte, detergentul ar putea fi vinovatul. Detergenții sunt, de asemenea, o cauză comună a dermatitei mâinilor. 

De asemenea, ar trebui să vă întrebați dacă ați schimbat recent detergenții și dacă aveți erupții cutanate doar atunci când dormiți în camerele de hotel, deoarece detergenții de calitate comercială sunt notorii pentru că provoacă dermatită facială.

În cele din urmă, ar trebui să verificați dacă altcineva din gospodăria dumneavoastră are o erupție similară și, dacă încă nu puteți determina cauza, consultați un medic autorizat pentru a face analizele necesare. Puteți vedea, de asemenea, un alergolog, care va efectua anumite teste - cum ar fi teste cutanate PATCH - pentru a-ți da seama dacă este cauza iritației pielii.

Ce ar trebui să fac dacă am alergie la detergent?

Din fericire, alergia la detergentul clasic ar putea fi o binecuvântare mascată, întrucât vă va deschide ochii către alternativele naturale din comerț.

Pe lângă riscurile asociate cu erupțiile cutanate, detergenții clasici sunt cunoscuți ca fiind poluanți, atât prin poluarea apelor, cât și prin poluarea cu plastic (întrucât majoritatea vin în recipiente de plastic nereciclate).

Dacă sunteți în cautare de o alternativa 100% naturală, ecologică și mai presus de toate, sigură pentru pielea dumneavoastră și a bebelușilor, optați pentru Terra Wash+Mg.

Produsul este realizat din biluțe de magneziu purificat, ce spală cu eficiență hainele, le lasă mirosind proaspăt și vă protejează pielea în permanență, neavând niciun compus chimic în el.

În plus, un singur săculeț Terra Wash+Mg poate fi folosit la 365 de spălări, iar apoi biluțele de magneziu uzate pot fi folosite ca îngrășăminte pentru plante. Fără poluare, fără probleme cu pielea, fără dureri de cap!

Spune-ti opinia

Nota: Codul HTML este citit ca si text!